5% korting op uw gehele bestelling

Code Verloopt 31 december 2020
2020MADP Pak code
100% Success
Pak actie
100% Success

De grootste misverstanden over lenzen

door Lucien Luijkx | mrt 18, 2020 | 123Lens | Lenzen

De grootste misverstanden over lenzen

Alleen al in Nederland zijn er zo’n 2 miljoen mensen die contactlenzen dragen. Toch heersen er nog veel fabels en misverstanden rondom contactlenzen. Te duur, niet comfortabel genoeg, te gevaarlijk, te lastig: allemaal vooroordelen die meestal compleet onterecht zijn.

Met een klein beetje informatie kunnen de meeste misverstanden gelukkig worden opgelost. Daarom ontkrachten we in deze blog de misverstanden die we het vaakst voorbij horen komen. Lees snel verder, wellicht ontdekt u dat lenzen toch iets voor u zijn.

“Er is geen lens voor mij”

Dit is een misverstand dat zelfs nog leeft onder mensen die wel eens contactlenzen hebben geprobeerd. Ze hebben eens een slechte ervaring met lenzen gehad en zijn direct overgestapt op een bril. Onterecht, want er zijn zoveel verschillende soorten lenzen, dat er voor iedereen wel een geschikte variant is. Er zijn harde lenzen, zachte lenzen, silicone hydrogel lenzen, daglenzen, maandlenzen, en nog veel meer verschillende soorten.

Het belangrijkste is dat u uw ogen altijd laat aanmeten door een specialist en zijn of haar advies opvolgt. Optometristen, experts op het gebied van oogmetingen, weten precies welke lenzen wel en niet geschikt zijn voor uw ogen en situatie.

“Lenzen zijn veel te duur”

Veel mensen hebben het gevoel dat contactlenzen altijd meer gaan kosten dan een bril. Dit ligt echter volledig aan uw draagpatroon en de lenzen die u draagt. Net zoals bij brillen, is er bij lenzen een grote variëteit aan prijzen. Sommige daglenzen zijn al verkrijgbaar vanaf minder dan een euro per setje! Bovendien kunt u contactlenzen (deels) laten vergoeden door uw zorgverzekering, net zoals een bril. Dat lenzen per definitie duurder zijn dat een bril, is dus niet waar.

“Contactlenzen en make-up gaan niet samen”

Zijn contactlenzen en make-up de beste vrienden? Nee, maar dat betekent niet dat de twee niet samen gaan. Ook wanneer u lenzen in hebt kunt u gewoon oogmake-up gebruiken. Extra zorg is echter wel aangeraden. Doe uw lenzen bijvoorbeeld altijd in voordat u uw make-up doet. Daarmee voorkomt u dat u uw make-up uitveegt wanneer u uw lenzen in doet. Daarnaast is het belangrijk om uw handen goed te wassen voordat u uw lenzen aanraakt. Make-up op uw lenzen of in uw ogen levert waarschijnlijk irritatie en misschien zelfs een infectie op.

Gaat u uw make-up doen? Doe dan altijd eerst uw lenzen in

“Lenzen voelt u altijd zitten”

Vooral onder mensen die nog nooit contactlenzen hebben gebruikt, leeft het idee dat je lenzen continu voelt zitten. Gelukkig kunnen we ook dit misverstand de wereld uit helpen. Wanneer u begint met het dragen van lenzen is de kans groot dat uw ogen even moeten wennen. Bij sommige mensen is dit een kwestie van dagen, bij andere een kwestie van weken, bij een enkeling duurt het gewenningsproces nog iets langer. Maar, zodra uw ogen eenmaal gewend zijn aan de lenzen, zult u waarschijnlijk niks meer merken van de lenzen.

“Contactlenzen kunnen achter uw oog verdwijnen”

Het is misschien wel de meest enge fabel rondom contactlenzen: als u niet oplet, kunnen ze achter uw ogen verdwijnen. Ook hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Het is onmogelijk dat een contactlens achter uw oog verdwijnt. Het enige wat kan gebeuren, is dat een zachte lens opfrommelt en zich onder uw ooglid verstopt. Zolang u uw lenzen correct in- en uitneemt is ook dit echter bijna onmogelijk. Er is dus geen enkele reden voor zorgen over lenzen die verdwijnen.

“Lenzen kunnen niet mee op vakantie”

Dan ten slotte: contactlenzen vragen vaak om lenzenvloeistof. Betekent dat dan dat u uw lenzen niet mee op vakantie kan nemen, aangezien de vloeistof niet mee mag in het vliegtuig? Nee hoor, net zoals reguliere vloeistoffen mag lenzenvloeistof onder voorwaarden mee in uw (hand)bagage. Wilt u zeker weten dat u alle benodigdheden mee kunt nemen op vakantie? Denk dan eens aan een flight-pack, dan heeft u alles bij de hand.

Met een flight-pack weet u zeker dat u alles bij de hand heeft tijdens uw reis

Lenzen kopen bij 123 Lens

Hopelijk hebben we met deze blog enkele misverstanden kunnen ontkrachten. Te duur, te oncomfortabel, te lastig? Meestal valt het reuze mee. Ook voor uw ogen en situatie zijn er geschikte lenzen te vinden. Laat u echter altijd adviseren door een specialist. Vervolgens kunt u in de webshop van 123 Lens terecht voor lenzen en toebehoren voor scherpe prijzen.