Pak actie
100% Success

 

Camper schoenen

Wij zijn een modern schoenenmerk en onze wortels liggen op het eiland Mallorca, Spanje. Ons bedrijf werd opgericht in 1975. We zijn een echt familiebedrijf met een rijk schoenmaakverleden dat we gebruiken voor de creatie van unieke ontwerpen.

Elk seizoen streven we ernaar om een aantal van onze klassieke concepten opnieuw uit te vinden en tegelijkertijd ook nieuwe en originele ontwerpen te bedenken. We merken steeds weer dat er een Camper-stijl is voor elk moment van het leven.

Al vanaf het begin betekent het woord ‘casual’ iets bijzonders voor ons. We maken relaxte, maar verfijnde schoenen die het midden houden tussen sneakers en nette schoenen. Onze ontwerpers zetten zich in voor het ontwerpen van innovatieve schoenen die zowel een sportieve als een chique uitstraling hebben.

Camaleon

Camaleon, onze eerste schoen, staat voor de eenvoud, vindingrijkheid en sierlijkheid van ons mediterrane verleden. Deze lijn is geïnspireerd op de rustieke schoenen die meer dan een eeuw geleden door lokale boeren werden gedragen, en is een icoon van casual schoeisel geworden.

Pelotas

Pelotas, een van onze meest herkenbare iconen, heeft sinds de lancering in 1995 al meer dan 11 miljoen paar schoenen verkocht. De lijn is geïnspireerd op pioniers in de sport, en op de buitenzool van de schoenen zitten 87 balletjes die een unieke demping geven en waardoor de schoenen een kenmerkend uiterlijk hebben.

TWINS

In 1988 tartten we het idee dat schoenen identiek moeten zijn. Zo begon het verhaal van TWINS: een paar schoenen waarvan de rechter afwijkt van de linker. Vanaf dat moment hebben we veel variaties ontworpen die nog altijd bewijzen dat individualiteit een paar schoenen krachtiger maakt.

Runner

Runner ontstond in 1982 en was onze eerste stap in de sportwereld. De gemakkelijke urban sneaker bevat de laatste snufjes in footwear design en wordt elk seizoen in gloednieuwe kleuren en materialen gestopt om ons verleden en heden met elkaar te verbinden.

Wabi & Peu

De wens om minder onderdelen te gebruiken en de productie te vereenvoudigen leidde tot Wabi, een pantoffel die gebaseerd was op het Japanse minimalisme. Het milieuvriendelijke ontwerp werd in 2000 gelanceerd en vormde de basis voor Peu, een andere klassieker van Camper.

Beetle

De lijn wordt gekenmerkt door de gepatenteerde, gesealde constructie: een innovatie waardoor de schoen licht van gewicht en makkelijk te dragen is. Vanaf het moment in 2010 waarop de eerste schoenen van Beetle in de winkel verschenen, staan ze bekend om de anatomische zolen en elastische veters.

To&ether

Camper To&ether is een samenwerking tussen ons en toonaangevende ontwerpers om unieke producten en winkels te creëren. Elke samenwerking resulteert in een eigen creatieve identiteit, waarbij het DNA van Camper altijd in het middelpunt staat.