Pak actie
100% Success

Het verhaal van L’OCCITANE: beauty geïnspireerd door de natuur

Bij L’OCCITANE bieden wij jou het beste van de Provence voor een unieke en stralende schoonheid. Elke dag opnieuw zetten we ons in voor het behoud van deze natuur die ons steeds weer verbaast en bieden we producten aan die geïnspireerd zijn door de schatten die zij ons biedt.

ER WAS EENS L’OCCITANE…

Geïnspireerd door de wonderen van de natuur is L’OCCITANE en Provence geboren in 1976, in de Provence, waar de geurige lavendelvelden een constante herinnering zijn aan de natuurlijke rijkdom van de regio. Onze producten op basis van essentiële oliën en natuurlijke ingrediënten, uitgewerkt volgens de principes van de fytotherapie en aromatherapie, worden in Zuid-Frankrijk gemaakt.
Op basis van eenvoudige waarden als authenticiteit, respect en vrijgevigheid dragen we bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen en de bescherming van de biodiversiteit.

Elk van onze collecties vertelt het verhaal van onze 80 partner-producenten, van wie we elk perceel kennen waar ze hun kostbare ingrediënten verbouwen.

Ons laboratorium, dat traditie en innovatie combineert, ontwikkelt natuurlijke, effectieve, zintuiglijke en duurzame cosmetische producten.

Van hun textuur tot hun geur, ze beloven allemaal een ervaring van welzijn en een genot voor de zintuigen.

Met meer dan 3.000 verkooppunten in 90 landen over de hele wereld promoot L’OCCITANE en Provence, voorgezeten door Reinold Geiger, deze waarden internationaal.

EEN DUURZAME VOORZIENING VAN ONZE INGREDIËNTEN

EEN VERTROUWENSRELATIE

L’OCCITANE werkt rechtstreeks samen met 130 Franse boeren en 10.000 plukkers – van de Immortelle-velden van Corsica tot de lavendelvelden van de Provence – om de kwaliteit van de ingrediënten te garanderen. Traceerbaarheid, duurzaamheid, ethiek en kwaliteit zijn de pijlers van ons engagement.

ZOOM OP ONZE PRODUCENTEN

We delen ook graag de spannende verhalen van de producenten achter de ingrediënten die we gebruiken: immortelle, amandel, verbena, lavendel, cade en nog veel meer. Hun knowhow is bewonderenswaardig en waarborgt de kwaliteit van onze grondstoffen.

ONZE KEUZE VAN FORMULATIE

Bij L’OCCITANE werken we elke dag aan het ontdekken van nieuwe schoonheidsschatten dankzij ons onderzoekslaboratorium voor natuurlijke cosmetica. In feite hebben we een charter opgesteld om onze keuze van formuleringen op een transparante manier te delen.

ZOOM OP ONZE INGREDIËNTEN

De natuur is nog niet klaar met het vertellen van haar geheimen. L’OCCITANE selecteert zorgvuldig kwaliteitsingrediënten met rijke deugden en uitzonderlijke zintuiglijkheid. Wij integreren deze schatten van de natuur door middel van onze verschillende producten.

ONZE PRODUCTEN MET INSPIRATIE DE PROVENCE

ONZE BESTSELLERS

Wij werken onze producten uit volgens verschillende criteria: hoge zintuiglijkheid, een verscheidenheid aan texturen en natuurlijk een antwoord op de behoeften van uw huid. Zo hebben we verschillende assortimenten van gelaatsverzorging, lichaamsverzorging, parfums…

ZOOM OP ONZE COLLECTIES

Onze collecties weerspiegelen onze knowhow en het werk van vele jaren onderzoek om een hoge kwaliteit van zorg te kunnen bieden. Of je nu je gezicht, je lichaam of je eigen parfum wilt verzorgen met een unieke geur, ontdek onze verschillende collecties.

EEN STERKE BETROKKENHEID BIJ ONZE ENGAGEMENTEN

L’OCCITANE is altijd betrokken geweest bij zaken die ons nauw aan het hart liggen. De steun van onze producenten en de vermindering van afval zijn twee onderwerpen die ons nauw aan het hart liggen. Onze relaties met onze producenten zijn gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Ons doel is om tegen 2025 met elk van hen eerlijke handel te creëren.

Als het om afval gaat, is “Recyclen, Reduceren en Reageren” onze drie R’s! Bij L’OCCITANE geven we om de impact van de plasticvervuiling op onze planeet.

MEER WETEN

EEN REIS VAN DE ZINTUIGEN MET ONZE L’OCCITANE SPA’S

De SPA is een natuurlijke uitbreiding van het merk L’OCCITANE. Altijd op zoek naar authenticiteit, combineren we onze emblematische mediterrane ingrediënten met traditionele massagetechnieken uit de hele wereld.

Vandaag de dag omvat ons internationale netwerk 90 vestigingen, variërend van SPA-hoeken in onze boetieks tot onze beroemde “SPA L’OCCITANE” in het Couvent des Minimes, een 5*-hotel in het zuiden van Frankrijk.

SPA L’OCCITANE